شیلنگ سیلیکونی چیست؟

شیلنگ سیلیکونی یک از شیلنگهای پرکاربرد در صنایع آزمایشگاهی و پزشکی بوده که از سیلیکون 100 درصد ساخته شده است. از این شیلنگ برای انتقال سیالات استفاده میکنند و در حین انتقال، هیچ تغییر شیمیایی بر روی مایع جاری در آن ایجاد نخواهد شد که این ویژگی، از جمله مهمترین مزایای شیلنگهای سیلیکونی است. شیلنگهای سیلیکونی فاقد مواد سمی بوده و تحمل دمای منفی 100 تا مثبت 250 را خواهند داشت.
شیلنگهای سیلیکونی با توجه به شکل ظاهری و کاربرد به سه دسته شیلنگ سیلیکونی پزشکی(استفاده آزمایشگاهی و صنایع دارویی)، شیلنگ سیلیکونی غذایی ( قابل استفاده در قهوه ساز، قلیان، انتقال شیر) و صنعتی( سیستم خنک کننده و تهویه مطبوع) تقسیم میشود.
ویژگیهای شیلنگ سیلیکونی
- انعطاف پذیری بالا
- مقاوم در برابر دما و اکسیداسیون
- مقاوم در برابر ضربه و پارگی
- تحمل بالا در برابر اشعه مادون قرمز و ماورا بنفش
- عدم تغییر حالت شیلینگ در شرایط آب و هوایی مختلف
- عمر طولانی
- شفاف
- مقاوم در برابر موارد شیمیایی
- ضد اشتعال
کاربرد شیلنگ سیلیکونی
به دلیل ویژگیهای خاص شیلنگ سیلیکونی، از آن میتوان در هر صنعتی استفاده کرد اما بیشترین کاربرد این شیلنگ در موارد زیر خلاصه میشود.
- دامداری: زمانی که یک مایع به وسیله شیلینگ سیلیکونی منتقل شود، هیچ تغییری در بو و مزه آن ایجاد نخواهد شد؛ از همین رو این شیلنگ بهترین اتتخاب برای انتقال شیر در دامداریها است و میتواند جایگزین شیلنگهای دیگر شود.
- خودروسازی: از جمله مهمترین کاربردهای شیلنگ سیلیکونی، استفاده از آن در انواع ماشینهای شخصی، کامیون و … است.
- صنایع پزشکی و آزمایشگاهی: این شیلنگ بی رنگ، در برابر حرارت مقاومت بالایی دارد و کاملا غیر سمی است، علاوه بر آن باکتری اجازه رشد در شیلنگ سیلیکونی نخواهد داشت و با توجه به این دلایل گزینهای بی نظیر برای استفاده در سیستمهای دیالیز، سرم و داروسازی محسوب میشود.
- دستگاه قهوه ساز: همانطور که اشاره شد شیلنگ سیلیکونی میتواند محدوده دمایی متنوعی را تحمل کند و در کنار آن هیچ تغییری در مزه سیال ایجاد نکند؛ با توجه به این دو ویژگی در دستگاههای فروش قهوه از آن کمک میگیرند.