تجهیزات مورد نیاز آشپزخانه صنعتی

اگر قصد دارید یک آشپزخانه بزرگ و مجهز راهاندازی کنید، آشنایی با تجهیزات مورد نیاز آشپزخانه صنعتی به شما کمک خواهد کرد تا بسته به هدف خود، بهترین گزینهها را خریداری کنید. ممکن است شما به برخی از این تجهیزات نیاز نداشته و از سمت دیگر در برخی موارد نیاز به ظرفیت بیشتری داشته باشید.
تجهیزات پخت و پز
تهیه غذا برای تعداد زیادی از افراد کاری دشوار و وقت گیر خواهد بود. برای طبخ راحتتر غذا، وسایل مختلفی طراحی شده تا بتوان در آشپزخانههای صنعتی نهایت استفاده را از آنها برد:
- تهیه برنج با دستگاه: در آشپزخانههای صنعتی خط پخت برنج اتوماتیک وجود دارد که به وسیله آن میتوانند مقدار زیادی برنج را برای هر وعده غذایی بپزنند. این خط پخت برنج برای آشپزخانههای بزرگ کاربردی بوده و نحوه کار با آن هم راحت است.
- اجاق گاز: یکی از تجهیزات مهم در آشپزخانهها، اجاق گاز است. فرقی نمیکند آشپزخانه منزل باشد یا آشپزخانه صنعتی، در هر صورت بدون اجاق گاز پخت و پز انجام نخواهد گرفت. اجاق گاز آشپزخانههای صنعتی از ابعاد بزرگتری برخودار بوده و در دو نوع فردار و ساده تولید میشوند.
- سرخ کن: سرخ کنهای مخصوصی برای آشپزخانهها وجود دارد که میتوان به بهترین شکل ممکن مواد غذایی را بر روی آن سرخ کرده و با باز کردن قطعات سرخ کن، آن را شست.
- کباب پز: کباب پز صنعتی در دو نوع تابشی و صنعتی تولید شده و خود کباب پزی صنعتی دو مدل زغالی و گازی دارد. کباب پز تابشی در صورتی استفاده میشود که لازم باشد پخت کباب بدون بو و دود انجام گیرد.

شست و شوی ظروف
پس از اتمام آشپزی باید از دستگاههای مختلفی استفاده شود تا ظروف تمیز شده و آماده استفاده برای نوبت بعدی آشپزی باشند. بدون این تجهیزات و تنها با تکیه بر نیروی انسانی، نمیتوان هر روزه حجم زیادی از ظروف را تمیز و به سرعت در اختیار داشت.
- سیخ شور: اگر کباب در بین غذاهای انتخابی آشپزخانه باشد، باید از دستگاه سیخ شور برای شست و شوی آنها کمک گرفته شود. این دستگاه در هر بار استفاده تعداد زیادی سیخ کباب را تمیز کرده و ذرات باقی مانده بر روی آنها را جدا میکند. سیخ شور دارای دو نوع دورانی و اتوماتیک است که در نوع اتوماتیک نیازی به اپراتور برای خاموش کردن دستگاه نیست و در نوع دورانی مصرف آب کمتر است.
- ماشین ظرفشویی صنعتی: یکی از تجهیزاتی که دارای تنوع مدلی زیادی است، ماشین ظرفشویی صنعتی است. این دستگاه برای انواع آشپزخانهها با ظرفیتهای مختلف تولید شده تا کسب و کارهای کوچک و بزرگ بتوانند از آن در آشپزخانه خود استفاده کنند. ماشین ظرفشویی هود تایپ صنعتی، ماشین ظرفشویی ریلی، ماشین ظرفشویی زیر کانتری و ماشین ظرفشویی شیشه شور چهار مدل مختلف آن را تشکیل میدهند.
وسایل سرمایشی
در آشپزخانه صنعتی از یخچال برای تازه نگه داشتن مواد غذایی استفاده میکنند.
- یخچال صنعتی: انواع یخچال صنعتی در چندین ظرفیت ارائه میشود تا هر آشپزخانه صنعتی بسته به نیاز خود بتواند بهترین ظرفیت را خریداری کند.
- یخچال ویترینی: برای مواد غذایی که نیاز به نمایش آنها وجود دارد، از یخچالهای ویترینی استفاده میشود. این مدل یخچال را در سوپر مارکتها و برای بخش لبنیات یا نوشیدنی میتوانید مشاهده کنید.
- سردخانه زیر صفر و بالای صفر: از این دو مدل دستگاه برای نگهداری از مواد غذایی استفاده میکنند که سردخانه زیر صفر برای منجمد کردن مواد و سردخانه بالای صفر برای نگهداری آنهاست.
سایر تجهیزات مورد نیاز آشپزخانه صنعتی
علاوه بر دستگاههای ذکر شده در بخشهای قبل، چندین دستگاه دیگر هم وجود دارند که بدون آنها آشپزخانه صنعتی کامل نخواهد بود.
- دیگ خیساندن برنج مصرفی: در صورتی که غذای رستوران شامل برنج باشد، از دیگ خیساندن مخصوص برای برنجها استفاده میکنند تا پاسخ گوی تعداد مصرف کنندگان باشد.
- سبزی خردکن: بسته به غذای مورد نظر، برخی از آشپزخانههای صنعتی سبزی خرد کن تهیه میکنند تا بتوانند در طول روز برای تهیه غذا از آن کمک بگیرند.
- چرخ گوشت: در آشپزخانههای صنعتی گوشت توسط خود آشپز چرخ میشود؛ در نتیجه نیاز به یک چرخ گوشت صنعتی خواهد بود تا بتوان با کمک آن گوشت چرخ کرده تهیه کرد.
- میز مخصوص دورچین غذا: در غذاهایی که نیاز به دورچین دارند، از میز مخصوص دورچین غذا استفاده میکنند که بر روی آن اقلامی مانند کاهو، ترشی و خیارشور قرار گرفته و در حین تزئین بشقاب مشتریان، مقدار مشخصی از آنها در گوشه ظرف جای میگیرد.